Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στην 90ή International Green Week 2016 στο Βερολίνο, τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση στην Ευρώπη για τον κλάδο τροφίμων- ποτών.

Παράλληλα με την έκθεση International Green Week, πραγματοποιήθηκε και το 8ο Φόρουμ για τα Τρόφιμα και την Γεωργία-Forum for Food and Agriculture (GFFA), στο οποίο παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, καθώς και από των χώρο των επιστημών, ανταλλάζοντας απόψεις αναφορικά με την ενίσχυση των αλυσίδων διανομής τροφίμων στο μέλλον και τη σύζευξη των αγροτικών πρακτικών με τα αστικά κέντρα και τις διατροφικές συνήθειες.

Η Green Week είναι μια γιορτή για τους Γερμανούς καταναλωτές που κατακλύζουν για 10 ημέρες το εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin με έναν πρωτοφανή όγκο που ξεπερνά τους 400.000 επισκέπτες.

Η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεχώρισε μέσα από εκατοντάδες συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο και τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών που επισκέφθηκαν το Ελληνικό Περίπτερο στο οποίο φιλοξενούνταν, μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε. – Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α.. Ανάμεσα στα προϊόντα που προβλήθηκαν, δίπλα σε «κλασσικές» αξίες όπως ελαιόλαδο, πορτοκάλια, μέλι, σταφίδα, παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα, τυριά, κρασιά, παρουσιάστηκαν και νέες προτάσεις όπως φυσικά καλλυντικά και μαρμελάδες.

Οι Γερμανοί επισκέπτες ενθουσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των ελληνικών προϊόντων και αγόρασαν με προθυμία από τους εκθέτες, ζητώντας και άλλα ελληνικά προϊόντα. Από την πλευρά τους οι Έλληνες εκθέτες προχώρησαν σε ευρεία δειγματοδιανομή των προϊόντων τους και σε ικανοποιητικό όγκο πωλήσεων, ενώ οι εμπορικές επαφές ήρθαν να επισφραγίσουν την επιτυχία της συμμετοχής τους.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε θέσει υπό την αιγίδα του την Ελληνική Συμμετοχή. Παράλληλα η Περιφέρεια Πελοποννήσου μαζί με την  Περιφέρεια Κρήτης ήταν οι κύριοι χορηγοί της ελληνικής συμμετοχής και με καθημερινές γευστικές δοκιμές παραδοσιακών προϊόντων κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον και ενίσχυσαν την προσέλευση των επισκεπτών στο Ελληνικό Περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Η επιτυχημένη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου θέτει τα θεμέλια για μια μεγαλύτερη και με περισσότερα προϊόντα συμμετοχή στην International Green Week 2017.