Τους προορισμούς της παρουσίασε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της Πελοπόννησος Α.Ε. – Ο.Τ.Α. στο τουριστικό κοινό των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων με τη συμμετοχή της στο 1ο Greek Tourism Workshop στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο είχε στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής αγοράς των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα.

 Η φετινή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο πολυτελές Beach Rotana Hotel, πραγματοποιήθηκε αποσκοπώντας στην περαιτέρω ανάδειξη του ελληνικού προορισμού, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες ξενοδόχους και αεροπορικές εταιρείες με τους Άραβες Τουριστικούς πράκτορες και facilitators. Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 272 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντίνος Χαροκόπος εκπρόσωπος του ΕΟΤ και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Απόστολος  Παπαφωτίου. Υπογραμμίζεται ότι η εκδήλωση που ήταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας και του ΕΟΤ, ενώ το παρόν το έδωσε και ο Έλληνας Πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Διονύσιος Ζώης.

Στα συμπεράσματα της εκδήλωσης καταγράφεται η έντονη διάθεση των Αράβων για τη διεξαγωγή ταξιδιών στην Ελλάδα, ενώ όπως τόνισαν οι Άραβες Τουριστικοί πράκτορες αναμένεται ραγδαία άνοδος των requests για ταξίδια στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για πάνω από 20.000 επισκέψεις. Στόχος είναι η Ελλάδα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να αποτελέσει κορυφαίο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό.