ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

Δύο απευθείας πτήσεις Καλαμάτας-Λονδίνου από την British Airways

By 2 Απριλίου 2016 25 Απριλίου, 2018 No Comments

Η Πελοπόννησος αναμένεται να προσελκύσει ακόμα περισσοτέρους Βρετανούς ταξιδιώτες από το 2016 και τα επόμενα χρόνια, ύστερα από την πρόσφατη ανακοίνωση της British Airways για την έναρξη απευθείας πτήσεων από το Heathrow του Λονδίνου προς την Καλαμάτα, από τις 30 Απρίλιου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016.

Το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της British Airways θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, το όποιο αποτελεί ήδη τα τελευταία χρόνια έναν διεθνή κόμβο, που ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από τον Φεβρουάριο ως τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, η απευθείας πλέον σύνδεση με τη Βρετανική πρωτεύουσα αναδεικνύει και καθιερώνει τη Μεσσηνία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επίπεδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής. Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Σάββατο, απευθείας από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου. Οι δύο εβδομαδιαίες πτήσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην αυξημένη δυναμική του προορισμού , η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και από την ιδιαιτέρα επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου της ABTA, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, παρουσία 550 από τους σημαντικότερους επαγγελματίες του βρετανικού τουρισμού.

Η British Airways από τις 30 Απρίλιου του 2016 θα συνδέει το Λονδίνο με την ήρεμη Μεσσηνιακή ακτή, καθιστώντας την Καλαμάτα ως ένα από τα λίγα ελληνικά αεροδρόμια το όποιο συνδέεται απευθείας με το αεροδρόμιο Heathrow, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο μεταφοράς και κατατάσσοντας τη Πελοπόννησο στους εύκολα προσαρμόσιμους προορισμούς για τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι δύο αεροπορικές συνδέσεις είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών μεταξύ της Περιφερείας Πελοποννήσου, της Πελοπόννησος ΑΕ και της ΤΕΜΕΣ την εταιρεία ανάπτυξης της Costa Navarino.

Η εν λόγω συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου με φορέα υλοποίησης την Πελοπόννησο Α.Ε. και χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014-2020.