ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

«Routes Europe 2019», ΑΝΝΟΒΕΡΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ,

8-10/4/2019

Η Μυθική Πελοπόννησος, μέσω της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας Ο.Τ.Α.Πελοπόννησος ΑΕ, ταξίδεψε στο Αννόβερο, στην έκθεση «RoutesEurope 2019»,όπου οι εκπρόσωποί της παρέλαβαν το 1ο βραβείο των αεροδρομίων κάτω των 4 εκατομμυρίων επιβατών, για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που το βραβείο αυτό απονέμεται σε αεροδρόμιο με επιβατική κίνηση κάτω του 1 εκατομμυρίου ευρώ, όπως αυτό της Καλαμάτας.

Ιδιαίτερα περήφανος δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τη βράβευση του αεροδρομίου, ο οποίος τόνισε πως «ο δυναμικός σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής, που υπακούει στις σύγχρονες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς, μαζί με τις επενδύσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες με την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και τηνAegeanAir, αεροπορικές εταιρείες, θεσμικούς φορείς και φυσικά τον αερολιμενάρχη του αεροδρομίου της Καλαμάτας κ. Μανδηλάρη έφεραν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα», συμπληρώνοντας: «όταν αρχίσαμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας αυτό λίγοι πίστεψαν στη δυναμική του. Σήμερα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας καταξιώνεται διαρκώς. Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι το όφελος αυτής της προσπάθειας το καρπώνονται οι πολίτες της Πελοποννήσου και οι επισκέπτες της».

Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προτάθηκαν από τις αεροπορικές εταιρείες για το ολοκληρωμένο σχέδιο προβολής και προώθησης του αερολιμένα σε διεθνή αεροπορικά δίκτυα και σε αερομεταφορείς με στόχο την εξασφάλιση προσέλκυσης νέων δρομολόγιων στο Αεροδρόμιο. Η επιλογή του προορισμού από την κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από μέλη αεροπορικών εταιρειών αποτελεί την επισφράγιση των αποτελεσμάτων που μπορεί να αποφέρει η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για την περαιτέρω ανάπτυξη του προορισμού.

Το βραβείο εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου παρέλαβε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

Σήμερα, η Καλαμάτα συνδέεται με περισσότερους από 30 ευρωπαϊκούς προορισμούς, ενώ από τις αφίξεις πάνω από το 55% διαχέεται σε όλη την Πελοπόννησο.  Η αύξηση της συνδεσιμότητας του αεροδρομίου της Καλαμάτας υπερβαίνει μέσα στην οκταετία το 1836%.